fanaposten.no

Byrådsleder Harald Schjelderup vil åpne Bergen kommunes nye informasjonssenter fredag klokken 10.00

Åpner Innbyggerservice

I dag åpner byrådsleder Harald Schjelderup kommunens nye Innbyggerservice i Kaigaten. På sikt vil kommunen få på plass tilsvarende tilbud i bydelene.

Nyheter · Publisert 14:42, 5 jan 2017

Fredag 6. januar åpner Bergen kommune Innbyggerservice i Kaigaten 4. Her kan du møte kommunens ansatte og få hjelp og veiledning ansikt til ansikt.

Hos Innbyggerservice kan du få svar på spørsmål om kommunale tjenester, hjelp til å fylle ut skjema og søknader, og komme i kontakt med ulike deler av kommunen. Her vil også Bergen kommunes telefonsentral holde til, i tillegg til at Innbyggerservice svarer gjennom sosiale medier, nettsider og e-post.

– Vi ønsker å være en lett tilgjengelig og åpen kommune. I nye lokaler, like over veien fra rådhuset, inviterer vi innbyggerne inn for å møte menneskene i kommunen og ta en prat med oss, sier informasjonsdirektør Eva Hille.

Inspirert av Danmark

Kommunen har hentet inspirasjon fra Danmark i planleggingen av det nye servicesenteret. Der har de hatt suksess med «Borgerservice» i over ti år.

Borgerservice fungerer som en inngang inn i det offentlige, og på samme måte skal Innbyggerservice vise vei inn i Bergen kommune. Blant annet vil Innbyggerservice arrangere møter om aktuelle tjenester sammen med fagfolk i kommunen.

– Eksempler kan være hjelp til å søke om barnehageplass eller informasjonsmøte om byggeregler for altan og terrasse. Vi planlegger å følge årshjulet og vil tilby temasamlinger som er aktuelle for innbyggerne gjennom året, sier leder for Innbyggerservice, Lillian Røthe.

Hjelp over i det digitale

En viktig oppgave for Innbyggerservice blir å bistå dem som ennå ikke er helt fortrolige med det digitale. I Kaigaten 4 vil det være publikums-PCer og tilgang til trådløst nett, og du kan få hjelp til å bruke digitale tjenester.

– Bergen kommune har som mål at digitale tjenester skal være et naturlig førstevalg for innbyggerne. Vi skal være der for dem som trenger hjelp i den digitale overgangen, sier Røthe.

Etableringen av Innbyggerservice er forankret politisk gjennom et vedtak fattet av bystyret. Bakteppet for satsingen finner vi i kommunens overordnede plan Kommuneplanens samfunnsdel Bergen 2030. Her er «gåbyen» et uttalt mål; det vil si at det å gå skal være den vanligste transportformen i fremtidens Bergen. Da må også tjenestene være innen rekkevidde for alle innbyggerne i kommunen.

– På sikt ønsker vi derfor å etablere Innbyggerservice også ute i bydelene, gjerne i tilknytning til bibliotekene, forteller Hille, som er åpen for innspill fra bergenserne når tjenesten skal utvikles fremover.

Innbyggerservice

Et informasjonssenter for innbyggere i Bergen kommune.

Åpner i Kaigaten 4 fredag 6. januar. Offisiell åpning ved byrådsleder Harald Schjelderup klokken 10.00.

Åpningstider i starten er mandag-fredag klokken 08.00-15.30. Disse vil bli utvidet etter hvert.

Du kan møte opp uten timeavtale.

Hovedhuset åpner dørene

Hovedhuset på Fjøsanger hovedgårder en litt glemt perle. Nå har frivillige gitt huset en ansiktsløftning og søndag åpner det for publikum.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten