fanaposten.no

Siste jul på Tveiterås – et fremtids-scenario!

Vet politikerne hva de gjør?

Meninger · Publisert 20:15, 19 des 2016

Bakgrunnen for mitt innlegg i dag er politikernes beslutning om å flytte Tveiterås skole til Ulrikken. Igjen må jeg spørre: Vet dere hva dere gjør?

Etter å ha lest gårsdagens Fanaposten hvor siste vedtak i denne sak var omtalt, setter jeg meg inn i min røde bil som i mange år daglig kjørte meg til min arbeidsplass på Tveiterås skole. Som pensjonist var jeg i går invitert til juleavslutning og julelunch der. Med dette som bakteppe, kommer et bilde for meg idet jeg kjører ned Sandalssvingene og ser opp mot skolen:

Året er 2020. Jeg har besøk av en gammel venn fra England og kjører med henne ned Sandalssvingene på vei til sentrum. Min gjest utbryter: Å for noen fantastiske leiligheter der oppe på kanten. For en utsikt de må ha, og så lekre hus.

Mitt svar blir noe mumlende, men så spør hun videre: Var det ikke der du … ?

Jo, nettopp. Det var mitt arbeidssted i 25 år.

Så må jeg fortelle historien, om en testamentarisk gave for å få bygget denne spesialskolen, om 25 spennende år i en skole som skapte utvikling, mestring og glede hos sine elever, om politikerne i Bergen som i snart 50 år har fornektet behovet for spesialskoler, (i Oslo har de 9 slike skoler og fortsatt er behovet udekket!), om beslutningen i 2016 om å flytte denne skolen som tidligere elever fortsatt omtaler med ordene «der opplevde jeg den beste tiden i mitt liv!», til en skole sentralt beliggende i et tett trafikkert område innenfor bompengeringen, og om et fagmiljø som siden flyttingen har gått raskt i oppløsning.

Så kjører jeg videre opp til skolen. Jeg går forbi påstigningsrampen til riding, ser innover den fine tilrettelagte rideløypen, går forbi nyetablerte uteapparater, musikalske stolper, hengekøy-disse, grillhus, bærbusker, trær og grønne bakker, kommer til slutt inn i gymsalen hvor vi i den neste timen får ta del i en fantastisk juleavslutning, og hvor samtlige elever og ansatte bidrar med stor innlevelse og glede.

Høydepunktene var mange, her ble det spilt og klappet, sunget og danset. Virkemidlene var også mange, fra bilder på skjerm betjent av en elev på sin Ipad, til tradisjonelt spill på instrumenter. For mange var kanskje det sterkeste øyeblikket da en elev fremførte Tusen bitar. Hele tiden ble elevene trygt ledet fram av voksne ansatte som tydelig var stolte av sitt arbeid. Og med god grunn!

Skal dette miljøet gå i tusen biter, eller skal slekt følge slekt på Tveiterås?

Har politikerne spurt disse elevene hvor de vil være? Har de tenkt over hvor vanskelig det er å bli trygg og glad i en verden som er så foranderlig? Hvorfor har de ikke lyttet til de ansatte og pårørende som nå føler at de har brukt opp alle ankemuligheter?

På denne skolen har de nå har bygget et nydelig tilpasset klasserom med tilhørende grupperom for dem med autisme, og hvor mange års godt arbeid «sitter i veggene», hvorfor skal ikke denne skolen kunne opprustes videre? Og hvorfor kan ikke kommunens politikere heller bruke de 60 millionene som de vil ruste opp Ulrikken skole for, på en opprustning av Tveiterås, eventuelt bygge et nybygg til disse elevene som gjør så godt de kan på denne velegnede tomten? Hvorfor skal de ansatte måtte se etter nye muligheter på en byskole som var bygget i en annen tid for et annet klientell hvor mulighetene aldri vil bli de samme som på Tveiterås?

Hvorfor?

Dette er en pluss-artikel

Når vi lanserer vårt nye nettsted, vil alle pluss-artikler være tilgjengelig for alle de første ukene.

Victoria Erdal Steinsland

Hipp, hipp hurra for Victoria som har bursdag i morgen 21. januar. Ønsker deg en kjempefin bursdagshelg. Masse bursdagsklemmer fra mormor og morfar.

Roy Ellingsen 40 år

Vi gratulerer Roy Ellingsen med 40 årsdagen 21. januar. Håper du får en fin feiring. Stor hilsen fra dine nye kolleger og venner i Fanaposten.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten