fanaposten.no

Gjør en skikkelig Tveiterås-utredning

Dersom byrådet blir bedt om å utrede nytt Tveiterås-alternativ, må oppgaven tas på alvor.

Leder · Publisert 17:36, 19 mai 2017

Vedtaket fra i fjor om å flytte Tveiterås skole til Ulriken nektes å få stå i fred. Verdiene av uteområdet og omgivelsene er for viktige til at foreldre kan gi opp kampen, og opposisjonspartiene bruker de anledninger de har til å ta opp igjen det som må være en av de vanskeligste sakene skolebyråd Pål Hafstad Thorsen har hatt befatning med.

Siste utvikling er at flertallet i skolekomiteen kan gå inn for å kreve en ny utredning av saken. Dette kan de gjøre fordi komiteens sammensetning gir opposisjonen fleratll, og et flertall kan pålegge byrådet om å fremme en sak.

Det er i skrivende stund opp til bystyredirektøren om han vil godkjenne forslaget, eller om det er for en omkamp å regne. Her står partene steilt mot hverandre. Posisjonspartiene mener Tveiterås ble godt nok diskutert under skolebruksplanen i fjor, og at en ny sak om dette er å gå i opptråkkede stier - altså uforsvarlig saksbehandling. Opposisjonen og foreldrene mener - med rette - at det mangler en skikkelig utredning.

Så lenge byrådet ikke kan fremlegge en utredning av fortsatt skoledrift på Tveiterås-tomten , svikter argumentet om at dette er en omkamp. Vi støtter derfor synet om at dette er en runde man bør ta seg råd til å gå, og vi mener det er noe man bør kunne enes om uavhengig av partitilhørighet.

Dersom opposisjonen får godkjent kravet om å kreve utredning av nytt Tveiterås-alternativ, forventer vi også at byrådet tar denne oppgaven på alvor. Det bør ikke ha noe å si hvem som kommer med forslaget. Byrådet skylder foreldre, elever og ansatte å gjøre en skikkelig vurdering av om det er mulig å få til noe i de vakre skoleomgivelsene. Dette burde vært gjort i skolebruksplanarbeidet, og det bør ikke byrådet ha problemer med å innrømme.

Pål Hafstad Thorsen slår hardt tilbake mot Høyre i dagens avis, men han kommer ikke med opplysninger som setter saken i et nytt lys. Hans påstand om at Ulriken er beste valg for Tveiterås har en hul klang så lenge den nevnte utredningen mangler.

Dersom kravet om ny utredning av nytt Tveiterås-alternativ godkjennes, forventer vi at byrådet tar denne oppgaven på alvor.

Kunne ikke betale, ødela taksameter

Den kvinnelige taxi-kunden ble politianmeldt.

Slipper operasjon

Bakspiller Marthe Heggøy håper å være tilbake på banen til jul.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten