fanaposten.no

Gjør en skikkelig Tveiterås-utredning

Dersom byrådet blir bedt om å utrede nytt Tveiterås-alternativ, må oppgaven tas på alvor.

Leder · Publisert 17:36, 19 mai 2017

Vedtaket fra i fjor om å flytte Tveiterås skole til Ulriken nektes å få stå i fred. Verdiene av uteområdet og omgivelsene er for viktige til at foreldre kan gi opp kampen, og opposisjonspartiene bruker de anledninger de har til å ta opp igjen det som må være en av de vanskeligste sakene skolebyråd Pål Hafstad Thorsen har hatt befatning med.

Siste utvikling er at flertallet i skolekomiteen kan gå inn for å kreve en ny utredning av saken. Dette kan de gjøre fordi komiteens sammensetning gir opposisjonen fleratll, og et flertall kan pålegge byrådet om å fremme en sak.

Det er i skrivende stund opp til bystyredirektøren om han vil godkjenne forslaget, eller om det er for en omkamp å regne. Her står partene steilt mot hverandre. Posisjonspartiene mener Tveiterås ble godt nok diskutert under skolebruksplanen i fjor, og at en ny sak om dette er å gå i opptråkkede stier - altså uforsvarlig saksbehandling. Opposisjonen og foreldrene mener - med rette - at det mangler en skikkelig utredning.

Så lenge byrådet ikke kan fremlegge en utredning av fortsatt skoledrift på Tveiterås-tomten , svikter argumentet om at dette er en omkamp. Vi støtter derfor synet om at dette er en runde man bør ta seg råd til å gå, og vi mener det er noe man bør kunne enes om uavhengig av partitilhørighet.

Dersom opposisjonen får godkjent kravet om å kreve utredning av nytt Tveiterås-alternativ, forventer vi også at byrådet tar denne oppgaven på alvor. Det bør ikke ha noe å si hvem som kommer med forslaget. Byrådet skylder foreldre, elever og ansatte å gjøre en skikkelig vurdering av om det er mulig å få til noe i de vakre skoleomgivelsene. Dette burde vært gjort i skolebruksplanarbeidet, og det bør ikke byrådet ha problemer med å innrømme.

Pål Hafstad Thorsen slår hardt tilbake mot Høyre i dagens avis, men han kommer ikke med opplysninger som setter saken i et nytt lys. Hans påstand om at Ulriken er beste valg for Tveiterås har en hul klang så lenge den nevnte utredningen mangler.

Dersom kravet om ny utredning av nytt Tveiterås-alternativ godkjennes, forventer vi at byrådet tar denne oppgaven på alvor.

Starter sprenging på Nordås

Entreprenøren Implenia startet mandag ettermiddag sprengningsarbeidet på Nordås.

Her vurderer vegvesenet nok en bomstasjon

Statens vegvesen vurderte å sette opp bomstasjon ved Byggern i Fanavegen, nær Stend. Nå har de konkludert med at den ikke bør bygges.

Konrad Flåten Nygaard 1 år

Vi gratulerer vår skjønne gode Konrad med 1 års-dagen 22. mai. Hipp hurra! Bursdagsklemmer fra farfar og farmor.

Adresse: Østre Nesttunveg 6, 5221 Nesttun.
Åpningstider: mandag – fredag 09.00-16.00.
Organisasjonsnummer: 939541489

Sentralbord: 55 11 80 10
Tips: tips@fanaposten.no


Ikke fått avis, eller henvendelser om abonnement?
Ring 23 33 91 58 eller send epost til fanaposten@mediaconnect.no

Fanaposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Det er også mulig å ta kontakt med Pressens Faglige Utvalg (PFU), et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål.

Fakturainformasjon:
Vi mottar kun elektroniske faktura (EHF eller pdf): regnskap@mbkonsern.no
Les mer om efaktura her.


Ansvarlig redaktør: Ståle Melhus, 982 17 445
Daglig leder: Kenneth Dahling, 952 24 714

© Fanaposten